App värd 40 miljarder dollar

Det nystartade amerikanska företaget Uber värderas till 40 miljarder dollar. En ökning på motsvarande knappt 200 miljarder kronor på ett halvår.

Chaufförer runt om i världen kan registrera sig på Uber och bokas likt en taxi genom en app. Med hjälp av appen kan kunderna få ett exakt pris för resan redan vid bokning. Man kan sedan se exakt var den bokade bilen befinner sig och betygssätta föraren.

Både privatpersoner och professionella chaufförer kan registrera sig på Uber och delas in i olika priskategorier. I dagsläget finns Uber i 53 länder. I Sverige går det att få prisuppgifter på en resor i Stockholm och Göteborg.

Värderingen gjordes i samband med att företaget tog 1,2 miljarder dollar i nytt kapital för sin fortsatta expansion. Det innebär att Uber värderas högre än exempelvis elbilstillverkaren Tesla.

Läs mer på: bloomberg.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>