Månen

Kinesisk energigruva på månen

Kina planerar en färd till månen 2017. Där ska man borra efter isotopen helium-3 som skulle kunna lösa jordens energiproblem för tusentals år.

Innan du läser vidare. Detta är såklart vilda spekulationen och konspirationsteorier. Men dom är för fantastiska för att inte berätta om.

Kina planerar att landa farkosten Cahnge’e på månen 2017, så långt fullt rimligt. Väl där ska man leta efter isotopen helium-3 som är väldigt ovanlig på jorden.

Det finns forskare som menar att helium-3 är en superkälla till energi. 25 ton skulle kunna försörja hela USA på energi under ett år. Chefen för Kinas rymdprogram ska ha sagt att månen är så full av helium-3 att den skulle kunna täcka jordens energibehov för 10.000 år. Minst.

Med om Kina nu planerar detta som startade sitt rymdprogram 2003. Varför har inte USA gjort det som ligger ett halvt sekel före? Jo, för att ambitionerna stoppats av mäktiga ekonomiska intressen.

Läs mer på: dailymail.co.uk
Foto: Maëllck (cropped), CC BY-SA 2.0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>