julklappar

Tipsens tips för en hållbar jul

Det finns massor av tips på nätet för hur man ska få en mer hållbar jul. Här är ett axplock med fyra tips som borde vara praktiskt genomförbara och som gör skillnad.

Grönsaker på julbordet ger extra färg!

Försök lägga tanken år sidan att det är trist med grönt och kul med kött. Vänd på steken och se tänk estetiskt. Lite extra grönsaker och frukt kan ge ett betydligt vackrare julbord.

Sortera klappsoporna.

Det är ofta drivor med förpackningar och snören över när paketen öppnats. Kväv impulsen att bara trycka ned allt i soporna och ta några minuter för att sortera avfallet för återvinningen. Snöret slängs i restavfallet och frigoliten i plaståtervinningen. Presentpappret är förpackning och inte tidningar. Värmeljus är metallförpackning. Pilla gärna loss vekeshållaren, det gör inget om det finns stearin kvar.

Ge bort något du redan har, men inte använder.

Tror du att det kan ses på fel sätt så läs krönikan om hur du kan snålkompensera en klimatvänlig julklapp.

Undvik palmolja.

Mycket julgodis innehåller palmolja, det är inte nått vidare för miljön. Förr gick den under vegetabiliskt olja, men nu kräver EU att palmolja specificeras.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>