Om För varmt punkt se

Jag tror att det finns många som mig. Därför bestämde jag mej för att sätta upp den sajt som jag själv ville ha.

Klimatförändringarna som uppstått på grund vårt sätt att leva är enligt forskarna redan här. Effekterna är svåra att förstå och oöverskådliga även för de klokaste. Det är stora ord, tyfoner över Stilla Havet och konferenser på toppnivå. Mitt i allt det här sitter jag och min familj och önskar att vi kunde dra vårt strå till stacken i väntan på att kineserna och amerikanerna löser biffen. Men det är så svårt att veta var man ska börja.

Trots att klimatförändringarna berör oss alla eftersom vi alla, och framför allt våra barn kommer att påverkas. Trots det har jag känslan av att dom flesta står lite utanför och tittar på, trots att vi alla bidrar till problemen och även kan bidra till att förhindra att det blir värre.

Diskussionen är lämnad till ”politiker” och ”experter”. Till ”stora företag”, ”ekonomerna” och ”miljöaktivisterna”. Det finns säkert massor av förklaringar till det, men här kan man åtminstone få en förklaring på en del ord och begrepp som hörs ofta så att man själv kan bilda sig en uppfattning.

Den här sajten är till för alla er som vill få lite draghjälp eller som vill veta lite om hur klimatproblemen ser ut. Ibland vill man veta mer och ibland orkar man inte, men vill ändå ha ett hum. Här ska finans tips på bra länkar till dem som har bättre idéer eller vet mer.

Här ska jag informera och inspirera. Försöka underlätta för er som, kanske liksom jag, är småbarnsföräldrar och vill lära era barn. Eller er som har långa dagar på jobbet och inte orkar med ens tanken på en hållbar livsstil. Du kanske bara sätter på dig foliehatten när klimatet kommer på tal: bort, bort, bort. Då vill jag hjälpa dig att sänka garden.

Jag vill tro att det går att göra förändringar utan att göra någon uppoffring mer än att tänka till. Kanske går det att både spara pengar på vägen, eller spara tid för den delen. Man kan kanske till och med ha roligt under resan? Vem vet, med små medel kanske man går ned i vikt på samma gång? Ibland får man kanske faktiskt kämpa om det ska bli bra.

Det viktigaste är att inte bara sitta där utan att göra ett skit.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Om klimatet